Ei tempera

Schilderen met ei, kan dat? Ja! Het is zelfs heel leuk om te doen en geeft vooral een prachtig resultaat. Tot en met de 15e eeuw werd voornamelijk met ei tempera geschilderd. De Italiaanse meesters Fra Angelico, Michelangelo Buonarrotti en Leonardo da Vinci schilderden ook met ei tempera. Het eigeel  wordt gebruikt om een mengsel te maken wat resulteert in een snel drogende verf en vergt een heel andere penseelvoering dan met acryl of olieverf. Het schilderij wordt in laagjes opgebouwd. In het Stedelijk Museum te Vianen gaan we met deze techniek aan de slag. We laten ons inspireren door de oude Italiaanse meesters met klinkende namen als  Sandro Botticelli en Domenico Ghirlandaio (de 1e meester van Michelangelo).  We laten ons inspireren door deze meesters en schilderen ze na. Net als vroeger de leerlingen de meesters naschilderden om zich zo de techniek eigen te maken. En je al doende te verdiepen in de geschiedenis en deze mooie techniek, waardoor je nog meer waardering krijgt voor de oude meesters en hun vakmanschap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

− 2 = 2