Gewoon ongewoon

Deze ets die ik heb gemaakt geeft weer hoe ik het einde van het jaar beleef. Terugblikken, genieten van het moment en met verlangen weer uitzien naar het nieuwe jaar. Als een blanco canvas wat weer helemaal ingekleurd mag worden, heerlijk! Aan het einde van het jaar is het fijn om even terug te blikken, wat heeft dit jaar gebracht? Voor mij heel veel. Ik heb een aantal mooie projecten mogen doen voor Kunstcentraal en i.s.m. het Stedelijk Museum Vianen, een educatief project voor het Oosterlicht College Vianen. Ik heb mogen meemaken dat cursisten met twijfel aan de cursus begonnen en tijdens de cursus steeds enthousiaster werden over onvermoede talenten. Geweldig!

Wat zijn er prachtige schilderijen gemaakt tijdens de cursus “oude meesters” in het Stedelijk Museum Vianen.  Wat heb ik een plezier beleefd aan het schilderen van Yolande van Lalaing waarbij ik een vrouw uit de geschiedenis van Vianen een gezicht heb gegeven. Wat ben ik dankbaar voor dit alles! 

Dan even stilstaan, genieten van het nu. Even naar buiten staren en genieten van kleine dingen; een koolmeesje wat in de tuin scharrelt. Wat een sierlijk beestje, en zo snel! Ongewoon gewoon. Met de kerst genieten van de ‘gewone’ dingen van het leven; samenzijn, een hapje en een drankje, helemaal niets ingewikkelds gewoon ongewoon…

In het nieuwe jaar weer heerlijk aan de slag met de mooie cursussen die op stapel staan: portrettekenen in het Stedelijk Museum Vianen waarbij de burgemeester en wethouder van de gemeente Vianen model staan. Geweldig dat zij hieraan hun medewerking willen verlenen.

Ik heb er zin in! Ik wens iedereen hele fijne dagen waarin je kunt genieten van het gewone ongewone en inspiratie opdoet voor het komende jaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

14 − = 7