Workshop pigmenten Oosterlicht College

Leerlingen van het Oosterlicht College Vianen maken kennis met pigmenten en hun oorsprong. Tijdens het bezoek aan de tentoonstelling “De Brederodes en de Kunsten” worden de schilderijen van dichtbij bekijken. Welke betekenis heeft het rood in dit schilderij? Een stukje geschiedenis van de Brederodes komt aan bod. Welke kleur was het duurst? En welke het meest giftig? Op een tafel staan een aantal grondstoffen. De leerlingen gaan zelf op onderzoek uit om erachter te komen welke kleuren hiermee gemaakt werden. Daarna lekker zelf aan de slag; met pigmenten zelf verf maken en hier vervolgens een leuk werkstuk mee schilderen. Ervarend leren. Inspiratie in het Stedelijk Museum Vianen. Meer informatie: info@petrasmits.nl

a5WP_20160629_09_11_53_Proa3

 WP_20160629_09_12_52_Proa4a2
a1

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

23 − = 15