Yes, ze hangt!

Vandaag heb ik mijn portret van Yolande opgehaald bij Fotostudio Marks te Vianen, waar Karin er een prachtige lijst om heeft gedaan. Inmiddels heeft ze een mooi plekje gekregen in de tentoonstelling “De Brederodes en de Kunsten” in het Stedelijk Museum Vianen. In deze tentoonstelling toont het Stedelijk Museum Vianen het roemrijke geslacht als mecenassen van de kunsten, als eigenaren van indrukwekkende onderkomens en opdrachtgevers van vele kunstvoorwerpen en verbouwingen aan hun huizen die hun faam en rijkdom kracht bijzetten. Ondanks het uitsterven van het Brederodegeslacht in 1679 en de verwoesting van kasteel Batestein in 1696 zijn er veel objecten van deze roemrijke familie in Europa bewaard gebleven. Veel van deze schitterende kunstvoorwerpen zijn voor enkele maanden opnieuw in Vianen te zien. De benedenverdieping van het museum, grenzend aan de museumtuin, is grotendeels gereserveerd voor de deeltentoonstelling De tuinkunst van de Brederodes, die in samenwerking met de Open Tuinenroute Vianen is georganiseerd.

 Morgenavond is de opening van de tentoonstelling en heb ik voor alle bezoekers een mooie ansichtkaart klaarliggen, zie hieronder. 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

40 − 36 =