workshops en lessen

Workshop Design your life

Heb jij wensen voor 2020? Wil je een andere richting opslaan, een andere baan of meer liefde in je leven? In plaats van afwachten wat er op je pad komt kun je beter zelf aan de slag gaan. In 3 workshops ga je werken aan de realisatie van jouw liefste wens.  Dit is niet alleen leuk om te doen, want we gaan lekker creatief aan de slag,  maar zal je ook veel inzichten opleveren.

Hoe? Bij alles wat doet maak je een beeld in je hoofd. Je ziet het voor je. Wat je voor je ziet bepaalt voor een groot deel hoe je reageert. En dus of iets lukt of niet. Veel sporters gebruiken positieve beeldvorming om hun prestaties te verbeteren.

Door op een creatieve manier aan de slag te gaan met jouw uitdagingen activeer je je rechter hersenhelft, welke o.a. verantwoordelijk is voor creatief denken, verbanden leggen en het zien van het grotere geheel. Het analyseren van je werkstuk helpt bij het opsporen (onbewuste) belemmeringen.

Vind je het leuk om creatief bezig te zijn en wil je werken aan het realiseren van je liefste wens, dan is dit iets voor jou!

Hoe zien de workshops eruit?
In workshop 1 gaan we beeld geven aan jouw liefste wens. Zie je het voor je? Met behulp van een visualisatie oefening ga je je wens in detail voor je zien. Daarna ga je dit uitwerken in een collage, tekening, doodle, schildering,  (met aquarel of acrylverf) of in 3D met klei, net wat je voorkeur heeft. Je kunt er mooie teksten aan toevoegen (handlettering). Als beeldend docent voorzie ik je van de nodige tips om er een mooi geheel van te maken. Door je visualisatie verder uit te werken wordt je wens duidelijk en bereikbaar in plaats van iets wat vaag en onbereikbaar lijkt. 

In workshop 2 en 3 gaan we kijken welke stappen je moet zetten om je doel te bereiken. Deze gaan we zo concreet mogelijk uitwerken. Je maakt per stap een kaart of poster die je thuis kunt ophangen als aanmoediging om de stap ook daadwerkelijk te zetten, zo blijf je gefocust! Daarnaast gaan we met behulp van creatieve oefeningen kijken welke belemmeringen je tegenkomt en welke oplossingen je hiervoor kunt vinden.  

Je hoeft geen tekentalent te zijn om deze workshop te kunnen doen, maar het is wel belangrijk dat je het leuk vindt om creatief bezig te zijn.

Ik geef al jaren teken- en schilderles en heb de opleidingen creatieve therapie en oplossingsgerichte therapie met goed gevolg afgerond, waardoor ik je goed in dit proces kan begeleiden.

Kosten 
150 euro per persoon voor de 3 workshops inclusief materiaal, wat te drinken en een versnapering.

Data
7 maart, 21 maart en 4 april  van 13:30 tot ± 17:00 uur

De workshop wordt gehouden in Vianen.

Er zijn maar een paar plaatsen, dus geef je op, want vol=vol