workshops/lessen

Servies beschilderen in Stedelijk Museum Vianen

 

Tijdens de tentoonstelling “Parels uit de gemeentelijke kunstcollectie” zal in de sfeervolle zolder van het museum een workshop porselein beschilderen worden gegeven. Natuurlijk wordt daarbij ook aandacht besteedt aan de stukken uit de tentoonstelling, in het bijzonder aan het zeldzame porseleinen bord uit de collectie van de gemeente.
Wil je een echt topstuk maken, een persoonlijk servies ontwerpen of je oude servies voorzien van een nieuwe look, er is van alles mogelijk. De deelnemers aan de workshop kunnen, afhankelijk van hun wensen deelnemen aan 1, 2 of 3 avonden. Vanaf 20 november, 3 dinsdagavonden van 20:00 – 22:00 uur. Kosten 35 euro per avond inclusief materiaal, koffie, thee en wat lekkers. Het te beschilderen servies kunt u zelf meenemen of ter plaatse aanschaffen voor een paar euro per stuk.

Je kunt een eigen tekening maken, maar je mag ook een foto overtrekken (met weinig tot geen tekenervaring toch een leuk eindresultaat behalen).
Maak een leuke ‘ets-selfie’ of een mooie ets van uw kind of kleinkind. Wat? Je kunt zelfs je hele familie etsen! Maar een landschap of een abstracte monoprint maken kan ook, of je laat je inspireren door Rembrandt, of…. Er zijn zoveel mogelijkheden en het is zo leuk om te doen, je moet het gewoon meemaken.

Ook voor ervaren etsers is het leuk om te experimenteren met het plastic en weer nieuwe inspiratie op te doen.

Voor meer info: info@petrasmits.nl of 06-13006257. 

Open ets atelier / introductie etsen met droge naald

Altijd al een keer een  ets willen maken? Of ben je een  ervaren etser en wil je een aantal afdrukken komen maken? Dit is je kans! Op 3 donderdagavonden kun je in Vianen komen etsen. Je leert hoe je een droge naald ets maakt. Dit is een etstechniek zonder giftige zuren waarbij je je afbeelding direct in het etsplaatje krast. Het atelier is open van 19:00 – 22:00 uur. Ervaren etsers kunnen zelfstandig komen werken, beginners krijgen de nodige begeleiding.

Data: donderdag 20 september, 18 oktober en 15 november 2018
Tijd: 19:00 – 22:00 uur
Kosten: € 25 voor een losse avond of € 65,= voor 3 avonden.
Dit is inclusief gebruik van etspers, etsnaald, een plastic etsplaatje, etsinkt (zwart, wit, blauw, geel, rood), standaard etspapier plus koffie en thee.
Locatie: gebouw ‘De Prenter’, Grote Geusplein 1 te Vianen

 

 

Wekelijkse schildercursus bij VBK te Vianen

In deze cursus leer je spelenderwijs werken met kleur, compositie en verschillende technieken.We werken veel met acrylverf, maar er komen ook andere materialen aan de orde zoals aquarelverf, inkt, collage, houtskool, krijt etc. Je krijgt steeds nieuwe inspirerende opdrachten die je naar eigen inzicht uitwerkt. De cursus is geschikt voor iedereen. Of je al schilderervaring hebt of nog helemaal niet, de begeleiding is afgestemd op je persoonlijke behoefte en niveau. Zie ook de website van de VBK (Viaanse Beeldende Kunst)

Woensdagavond van 20.00 -22.00
Kosten €187,= voor 15 lessen, exclusief materiaal.
VBK atelier in De Prenter, Grote Geusplein 1 te Vianen (Utrecht).
Belangstelling? Kom eens langs voor een gratis proefles.
06-13006257 of info@petrasmits.nl